درباره عمارت نظامیه
عمارت نظامیه بنایی تاریخی متعلق به اواخر دوره قاجار و ابتدای پهلوی اول است.
میرزا آقاخان نوری، صدراعظم ناصرالدین شاه در زمان وزارت خود علاقهمند شد که زمین و باغ های خود را در محل حدودی میدان بهارستان کنونی گسترش دهد و نام آن را باغ نظامیه بگذارد چرا که لقب پسر او در دربار قاجار نظام الملک بود.
بعد از فوت میرزاآقاخان این باغ بین ورثه او تقسیم شد برخی از وراث این زمینها را نگهداشتند و برخی قطعاتی را فروختند. یکی از کسانی که در اواخر دوره قاجار از ورثه زمین خریداری کرد، کاظم خان فتاحی نوری بود که در این زمین عمارتی دو طبقه با آجرکاری نفیس که اکنون ما آن رابه اسم عمارت نظامیه میشناسیم، بنا کرد.
البته برخی منابع اعتقاد دارند که کاظم خان زمین را به همراه عمارت خریداری کرده است.
کاظم خان کارمند سفارت آلمان در ایران بود او در بحبوحه جنگ جهانی دوم نیز در این سفارتخانه فعالیت میکرد.
او به همراه همسرش زهرا که او را خانمجان میخوانیم و خواهرزاده و فرزندخواندهاش، عالمتاج و چند خدمه در این عمارت زندگی میکردند.
در حال حاضر مالک این عمارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگر و صنایع دستی است که آن را توسط صندوق احیا بناهای تاریخی به بخش خصوص واگذار کرده است که پس از مرمت اصولی و درست، با کاربری بوتیک هتل از این بنا حفاظت کنند و زندگی را در آن به جریان بیاندازند.
بخشهای مختلف عمارت
این عمارت در حال حاضر 5 اتاق برای اقامت مهمانها دارد:
اتاق کاظم خان، اتاق خانم جان، اتاق عالم تاج، اتاق گوشواره و سوییت بالاخانه.
در این بنا یک اتاق با نام اتاق شاهانه به عنوان غذاخوری و یک نشمین هم وجود دارد که مهمانان میتوانند از آن استفاده کنند.
همچنین مطبخ کوچکی در عمارت وجود دارد که مهمانان اقامتی میتوانند در ساعاتی که کافه فعال نیست در آن چای یا قهوه یا میان وعدهای سبک برای خود تهیه کنند و در همان فضا میل کنند.
بوتیک هتل نظامیه یک کافه و رستوران کوچک نیز در سوی دیگر حیاط دارد که استفاده از آن برای عموم با رزرو قبلی امکانپذیر است.